Skip to Content

Coyote steunt de Responsible Young Drivers voor een eindejaar in het teken van verkeersveiligheid

Verenigd tegen rijden onder invloed

Luttele dagen vóór de eindejaarsfeesten ondersteunt Coyote Systems Benelux de Responsible Young Drivers in de strijd tegen alcoholgebruik achter het stuur door een deel van hun verkoopopbrengst aan deze organisatie te storten en door hun te helpen om vrijwilligers te werven voor oudejaarsavond.

Sinds 25 november verspreidt Coyote Systems Benelux veiligheidsboodschappen telkens wanneer hun toestellen en hun app Coyote worden opgestart. Die zijn erop gericht bestuurders te sensibiliseren voor de gevaren van alcoholgebruik vóór ze een voertuig gaan besturen of voor gsm-gebruik achter het stuur.

Naast de sensibiliseringsactie in samenwerking met federaal minister van Mobiliteit François Bellot heeft de Europese leider in waarschuwingssystemen voor gevaren besloten om ook het initiatief van de Responsible Young Drivers (RYD) actief te ondersteunen.

Dit goede doel stimuleert jongeren om verantwoord te rijden en is vooral actief op oudejaarsavond. Tussen middernacht en 6 uur ‘s ochtend doorkruisen bijna 150 RYD-vrijwilligers ons wegennet om feestvierders die alcohol gedronken hebben veilig thuis te brengen.

Coyote Systems Benelux verbindt zich ertoe om 10 cent aan RYD te storten bij elke aankoop in de Coyote Stores of op hun website tussen 17 en 31 december 2018.

Coyote Systems Benelux helpt RYD ook bij hun inspanningen om vrijwilligers te werven met gerichte campagnes op hun digitale communicatiekanalen (blog, sociale media en nieuwsbrief).

Vincent Hébert, Algemeen Directeur van Coyote Systems, geeft een woordje uitleg:

Coyote wil RYD steunen omdat hun actie erop gericht is de verkeersveiligheid te verhogen via preventie en anticiperen op gevaren, wat uiteindelijk dezelfde filosofie is als die van ons community-systeem. Met een financieel duwtje in de rug en een sensibiliseringscampagne bij onze 1,5 miljoen abonnees hopen we samen het risico op alcoholgerelateerde ongelukken tijdens de komende eindejaarsperiode te kunnen verminderen.

Johan Chiers, afgevaardigde bestuurder van RYD, voegt toe:

We zijn het hele jaar door overal in Vlaanderen actief, al is onze bekendste actie die op oudejaarsavond. Wij zijn dankbaar voor de steun die we van Coyote krijgen omdat we zo nog meer mensen rond het gevaar van alcohol achter het stuur kunnen sensibiliseren. Preventie is nog altijd de beste manier om ongelukken te vermijden en de hulp van Coyote zal onze actie op dat vlak nog versterken. 

De RYD-steunactie loopt van 17 tot 31 december 2018.

Contacteer ons
Bénédicte Van Moortel Media Officer, Coyote Systems Benelux
Johan Chiers Afgevaardigde bestuurder RYD Vlaanderen
Bénédicte Van Moortel Media Officer, Coyote Systems Benelux
Johan Chiers Afgevaardigde bestuurder RYD Vlaanderen
Over Coyote Systems Benelux

Coyote Systems Benelux is Europees marktleider voor community-rijhulpsystemen. Coyote Systems Benelux is een volwaardig filiaal van Coyote System International, dat werd opgericht in Frankrijk in 2005. De gepatenteerde technologie van Coyote waarschuwt weggebruikers in realtime over snelheidsbeperkingen, gevaren en verstoord verkeer (bijvoorbeeld vertragingen en ongelukken). Ze is beschikbaar op meerdere platforms: geconnecteerde toestellen, applicaties, ingebouwde systemen in auto's (samenwerking met Renault, PSA Peugeot-Citroën en Parrot) en interfaces speciaal ontwikkeld in het kader van publieke en private partnerships.  

Coyote streeft naar meer verkeersveiligheid met nauwkeurige en betrouwbare waarschuwingen in realtime voor leden van het systeem en zijn verschillende partners, waaronder de Federale Politie. Coyote is actief in acht Europese landen: België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Polen. De Coyote-community telt 5,5 miljoen leden in Europa, waarvan 1,650 miljoen in België.

Coyote Systems Benelux
Avenue Franklin 5B
1300 Wavre
Belgium