Coyote ter hulp in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus

Coyote ter hulp in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus

Berichten voor de Coyote-community

De federale regering verspreidt de informatie over de verplaatsingsbeperkingen van de bevolking rechtstreeks via de schermen van de 1.650.000 leden van de Coyote-community.

Tijdens deze crisis zonder voorgaande heeft de federale regering zopas strenge maatregelen genomen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus onder de bevolking.

Een van de voornaamste maatregelen is een verbod op verplaatsingen en een algemeen huisarrest. Enkel essentiële verplaatsingen zijn voortaan toegelaten (voedsel kopen, naar de apotheek of dokter gaan, een hulpbehoevend familielid helpen, of gaan werken als thuiswerk niet mogelijk is). Deze maatregel is van kracht sinds woensdag 18 maart 2020 om 12u ‘s middags.

Coyote zet zich in om de federale regering te helpen de nieuwe maatregel inzake huisarrest zo veel mogelijk te verspreiden. Sinds gisteren verschijnt een waarschuwingsboodschap goedgekeurd door minister François Bellot automatisch op het scherm van de leden van de Coyote-community wanneer ze hun toestel of app opstarten.

Dit is de boodschap: 

Info mobiliteit federale overheid = verplaatsingen beperkt. Respecteer deze instructies

Meer dan 1,6 miljoen personen worden dus potentieel op de hoogte gebracht van de nieuwe maatregel zodra zij zich willen verplaatsen. 

Coyote Systems Benelux had eerder al het initiatief genomen om de Coyote Stores in België te sluiten (vóór de regering gisteravond huisarrest invoerde) om zijn werknemers en klanten te beschermen. Coyote garandeert bijstand voor de leden van de community met permanentie per telefoon en/of per mail (via thuiswerk).

Eergisteren gebruikte ook de provinciegouverneur van Namen, Denis Mathen, de Coyote-toestellen al om autobestuurders te waarschuwen met de vraag om hun verplaatsingen te beperken en voorzichtig te zijn tijdens deze gezondheidscrisis. Verschillende keren per dag wordt met boodschappen op de toestellen en -apps van de Coyote-community opgeroepen tot waakzaamheid.

Laten we samen zorgen voor onszelf en de anderen!

Contacteer ons
Bénédicte Van Moortel Media Officer, Coyote Systems Benelux
Bénédicte Van Moortel Media Officer, Coyote Systems Benelux
Over Coyote Systems Benelux

Coyote Systems Benelux is Europees marktleider voor community-rijhulpsystemen. Coyote Systems Benelux is een volwaardig filiaal van Coyote System International, dat werd opgericht in Frankrijk in 2005. De gepatenteerde technologie van Coyote waarschuwt weggebruikers in realtime over snelheidsbeperkingen, gevaren en verstoord verkeer (bijvoorbeeld vertragingen en ongelukken). Ze is beschikbaar op meerdere platforms: geconnecteerde toestellen, applicaties, ingebouwde systemen in auto's (samenwerking met Renault, PSA Peugeot-Citroën en Parrot) en interfaces speciaal ontwikkeld in het kader van publieke en private partnerships.  

Coyote streeft naar meer verkeersveiligheid met nauwkeurige en betrouwbare waarschuwingen in realtime voor leden van het systeem en zijn verschillende partners, waaronder de Federale Politie. Coyote is actief in acht Europese landen: België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Polen. De Coyote-community telt 5,5 miljoen leden in Europa, waarvan 1,650 miljoen in België.

Coyote Systems Benelux
Avenue Franklin 5B
1300 Wavre
Belgium