Steeds veiliger: Coyote-leden mijden schoolzones

Steeds veiliger: Coyote-leden mijden schoolzones

Coyote blijft services ontwikkelen voor meer veiligheid op de weg

Na de lancering van de vernieuwende veiligheidsprognoses, waarmee Coyote de1.632.000 leden van zijn community in België waarschuwt wanneer ze een gevaarlijke bocht naderen, lanceert de leider in rijhulpsystemen op vraag van de overheid nu een service waarmee schoolzones beschermd worden. Deze service, die al beschikbaar was in het Brussels Gewest, wordt vanaf nu ook uitgerold over het hele Belgische grondgebied.

Wanneer gebruikers van de Coyote-app of het Nav+ toestel geconfronteerd worden met files of verzadigde wegen, worden ze momenteel automatisch omgeleid langs alternatieve, minder drukke routes.

De nieuwe dienst “veilige schoolzones” bestaat erin dat Coyote-gebruikers ‘s ochtends tussen 7u45 en 9u, en in de vooravond tussen 15u45 en 18u30, omgeleid worden langs routes die schoolzones vermijden. Zo zorgt “veilige schoolzones” voor een betere bescherming van ouders en kinderen in de schoolomgeving.

Vincent Hébert, algemeen directeur van Coyote Systems Benelux: “Zoals we hadden aangekondigd, blijft Coyote als rijhulpsysteem nieuwe functies of nieuwe diensten ontwikkelen die levens kunnen redden. De nieuwe functie “veilige schoolzones” toont nog maar eens aan dat verkeersveiligheid voor Coyote een prioriteit is. 

De nieuwe service is vanaf maandag 21 september 2020 actief op het hele Belgische grondgebied.

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot, die vragende partij was voor deze service, verheugt zich over de nieuwe samenwerking: “Het is belangrijk dat de banden tussen technologiebedrijven en overheden aangehaald worden. Dankzij de community zal Coyote immers ongetwijfeld nog meer bijdragen tot een minder drukke spits in schoolzones en zo de veiligheid van onze kinderen verhogen.” 

Contacteer ons
Bénédicte Van Moortel Media Officer, Coyote Systems Benelux
Bénédicte Van Moortel Media Officer, Coyote Systems Benelux
Over Coyote Systems Benelux

Coyote Systems Benelux is Europees marktleider voor community-rijhulpsystemen. Coyote Systems Benelux is een volwaardig filiaal van Coyote System International, dat werd opgericht in Frankrijk in 2005. De gepatenteerde technologie van Coyote waarschuwt weggebruikers in realtime over snelheidsbeperkingen, gevaren en verstoord verkeer (bijvoorbeeld vertragingen en ongelukken). Ze is beschikbaar op meerdere platforms: geconnecteerde toestellen, applicaties, ingebouwde systemen in auto's (samenwerking met Renault, PSA Peugeot-Citroën en Parrot) en interfaces speciaal ontwikkeld in het kader van publieke en private partnerships.  

Coyote streeft naar meer verkeersveiligheid met nauwkeurige en betrouwbare waarschuwingen in realtime voor leden van het systeem en zijn verschillende partners, waaronder de Federale Politie. Coyote is actief in acht Europese landen: België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Polen. De Coyote-community telt 5,5 miljoen leden in Europa, waarvan 1,650 miljoen in België.

Coyote Systems Benelux
Avenue Franklin 5B
1300 Waver
België