Coyote en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen voor meer verkeersveiligheid

Coyote en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest samen voor meer verkeersveiligheid

Exclusieve technologie van de Veiligheidsprognoses in Brussel ingevoerd

Begin dit jaar kon het Brussels Hoofdstedelijk Gewest als eerste gewest gebruikmaken van de service ‘Veilige schoolzones’. Daarmee worden de Coyote-communityleden ‘s morgens en aan het einde van de schooldag omgeleid via routes buiten de schoolzones. Er kwam ook een melding voor gevaarlijke zones. Deze twee services stimuleren voorzichtiger rijgedrag in de nabijheid van zones met een hoge concentratie van niveau 1-ongevallen. Tot grote tevredenheid van het gewest wordt voortaan ook de nieuwe Coyote-service Veiligheidsprognoses in Brussel ingevoerd.

Om de verkeersveiligheid te verhogen, analyseerde Coyote de gegevens van de Coyote-community. Op basis daarvan ontwikkelde Coyote de nieuwe gepatenteerde technologie van de Veiligheidsprognoses en een kaart met de gevaarlijkste bochten. Wanneer je zo’n bocht nadert, geeft Coyote de aanbevolen snelheid aan om de bocht te nemen zonder dat je wordt verrast. Coyote vraagt ook om te vertragen wanneer je te snel rijdt.

Vincent Hébert verduidelijkt: “Zoals aangekondigd, zal Coyote als rijhulpsysteem allerhande functionaliteiten en nieuwe diensten blijven ontwikkelen. Die kunnen in Brussel en in heel België levens redden. Deze nieuwe functionaliteit bewijst opnieuw dat Coyote een echte realtimetool voor verkeersveiligheid is geworden.”

Elke Van den Brandt, minister van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid, verduidelijkt: “We willen met alle partners nadenken over oplossingen voor meer verkeersveiligheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het eerste partnerschap met Coyote om het via alternatieve routes omgeleide verkeer te beperken, was doorslaggevend. Deze routes worden namelijk door sommige navigatiesystemen voorgesteld en zorgen voor zeer gevaarlijke situaties in de buurt van scholen. We hebben samen ook gewerkt aan een verlaging van de risico’s in zones waar zich veel ongevallen voordoen. Voortaan zal Coyote automobilisten waarschuwen wanneer ze een gevaarlijke bocht naderen. Dat vormt echt een goede aanvulling op de verkeersborden en de weginrichtingen die we al op het terrein gebruiken.”

De functionaliteit Veiligheidsprognoses, die afgelopen juni werd gelanceerd, bestrijkt voortaan het hele Belgische grondgebied.

Contacteer ons
Bénédicte Van Moortel Media Officer, Coyote Systems Benelux
Bénédicte Van Moortel Media Officer, Coyote Systems Benelux
Over Coyote Systems Benelux

Coyote Systems Benelux is Europees marktleider voor community-rijhulpsystemen. Coyote Systems Benelux is een volwaardig filiaal van Coyote System International, dat werd opgericht in Frankrijk in 2005. De gepatenteerde technologie van Coyote waarschuwt weggebruikers in realtime over snelheidsbeperkingen, gevaren en verstoord verkeer (bijvoorbeeld vertragingen en ongelukken). Ze is beschikbaar op meerdere platforms: geconnecteerde toestellen, applicaties, ingebouwde systemen in auto's (samenwerking met Renault, PSA Peugeot-Citroën en Parrot) en interfaces speciaal ontwikkeld in het kader van publieke en private partnerships.  

Coyote streeft naar meer verkeersveiligheid met nauwkeurige en betrouwbare waarschuwingen in realtime voor leden van het systeem en zijn verschillende partners, waaronder de Federale Politie. Coyote is actief in acht Europese landen: België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Polen. De Coyote-community telt 5,5 miljoen leden in Europa, waarvan 1,650 miljoen in België.

Coyote Systems Benelux
Avenue Franklin 5B
1300 Waver
België